Gå direkt till innehåll
Sweeks of Sweden lanserar vegansk sandal i Piñatex ®

Pressmeddelande -

Sweeks of Sweden lanserar vegansk sandal i Piñatex ®

Att ta ett större miljömässigt ansvar och bidra till ett socialt hållbarhetsansvar blir allt viktigare inom modebranschen i ledet mot att möta efterfrågan på mer hållbara alternativ. Detta tar den svenska skomodeaktören Sweeks of Sweden under lupp när de nu lanserar det senaste tillskottet i årets kollektion, och väver in en innovativ textilovandel i Piñatex ® i modebilden. Nyheten säljs exklusivt i butik och online hos butikskoncepten Scorett, Håkanssons och Wallenbergs skor.

Sweeks of Sweden erbjuder en bekväm och naturnära kollektion av handgjorda skor och accessoarer, tillverkade enligt en lång hantverkstradition. Samtliga produkter tillverkas i naturliga råmaterial, i strävan mot att kunna erbjuda ett hållbart mode som står sig över tid. Nytt för i år är den handgjorda veganska sandalen Anna Piñatex ®, utvecklad med en innovativ ovandel i fiber från ananasblad. Sandalen har även en mjuk komfortinnersula i kork för god komfort, samt en yttersula i naturligt rågummi. Lansering sker exklusivt hos Scorettgruppens affärskoncept Scorett, Håkanssons och Wallenbergs skor som ett resultat av en lång tradition som återförsäljare av Sweeks of Sweden.

Scorettgruppens hållbarhetsansvarige Sophie Arnesved kommenterar:

”– Från Scorettgruppens sida är vi väldigt stolta och glada över att få möjligheten att vara exklusiva på den svenska skomarknaden med att sälja denna innovativa produkt. Piñatex ® är en typ av fiber som utvinns ur ananasblad som är en restprodukt, för att sedan förädlas till textil. Detta blir på så vis både ett miljömässigt men även ett mer socialt hållbart alternativ, jämfört med framställningen av läder och syntetiska material.”

Efter att ha inflikat att nyheten blir en i raden av de veganska alternativ som Scorettgruppen numera erbjuder sina kunder konstaterar Eva-Lena Svensson, Scorettgruppens chef för kunderbjudande:

”– Vi jobbar nära med våra leverantörer för att förkovra oss i innovativa materialval som kan gagna ledet mot en mer hållbar skokonsumtion. Genom att ta in Sweeks of Swedens Piñatex ®-sandal kan vi nu erbjuda våra kunder ytterligare en sko som både är helt utan animaliska komponenter och mer skonsam för både människa och miljö, med avstamp i ny innovation. Från Scorettgruppens sida arbetar vi kontinuerligt med att kunna erbjuda våra kunder miljövänligare alternativ i den mån vi kan, och att försöka uppmana till en mer hållbar skokonsumtion. Vi ser att efterfrågan på mer hållbara alternativ ökar och vill arbeta med leverantörer som strävar åt samma håll.”

Scorettgruppens hållbarhetsansvarige Sophie Arnesved avslutar:

”– Att ta ett mer miljömässigt ansvar och även bidra till ett socialt hållbarhetsansvar blir allt viktigare inom modebranschen. Användningen av Piñatex ® blir en naturlig del att förena produktionens låga miljöpåverkan med att ta ett positivt socialt ansvar, då användningen och en ökad efterfrågan på Piñatex ® blir till en extra inkomstkälla för jordbruk som producerar och tar tillvara på råmaterialet som biprodukt. Ett steg i en riktning mot en bättre framtid!”

Ämnen


För frågor angående Sweeks Anna Piñatex ® vänligen kontakta: Eva-Lena Svensson, Scorettgruppens Chef för kunderbjudande,  eva-lena.svensson@scorett.se

För mer information om Scorett, följ oss på:  scorett.seInstagramFacebookYoutubeVimeo

Kontakter

Peter Blomquist

Peter Blomquist

Presskontakt VD 010-4980954
Eva-Lena Svensson

Eva-Lena Svensson

Presskontakt Chef kunderbjudande

Relaterat innehåll