Gå direkt till innehåll
Scorett nyöppnar Wallenbergs skor i Karlshamn och utökar sin lokala närvaro

Pressmeddelande -

Scorett nyöppnar Wallenbergs skor i Karlshamn och utökar sin lokala närvaro

Anrika Wallenbergs skor i Karlshamn har erbjudit skor och personlig service till trogna kunder sedan 1958. Butiken som från början hette Thure Petterssons skobutik låg på Ronnebygatan, men bytte sedermera ägare och adressen ändrades 1971 till Drottninggatan 49, då under namnet And.Nilssons Skor. År 2008 bytte butiken återigen namn; nu till Wallenbergs skor. Det som från början var en fristående butikskedja förvärvades år 2017 av Scorettgruppen med fortsatt drift under butikskonceptet Wallenbergs skor. Nu nyöppnar butiken i Karlshamn efter en tids ombyggnation och blir därmed en kombinerad Scorettbutik, där Scorett och Wallenbergs har varsin entré, men med gemensam kassa och en stor öppning mellan butikerna invändigt.

– Karlshamns stadskärna har klarat sig ganska bra genom pandemin och det är ett levande centrum med stark lokal handel i och med att det saknas större köpcenter i utkanten, så det känns roligt att kunna bidra med ytterligare ett butikskoncept, säger Lena Lindström, regionschef på Scorettgruppen. Vi har redan fått god respons från våra kunder som tycker det är roligt med det nya sortimentet och ljusa fräscha lokaler. Vi kommer genom Scorettbutiken kunna erbjuda starka varumärken som Novita, K.Cobler, Legend och Strömberg; det blir även ett breddat sortiment av Canada Snow och Dasia, varumärken som vi haft ett något mindre sortiment av på Wallenbergs.

Scorettgruppen har tidigare under hösten visat sin styrka i att gasa sig ur coronakrisen som slagit hårt mot sällanköpshandeln. Man ser vikten av att stärka den lokala handeln i fysiska butiker och fortsätter att rusta upp sitt befintliga butiksnät.

Ämnen

Kategorier

Regioner


För mer information, kontakta:

Annelie Adetoft
Marknadschef, Scorett
+46 722 169 712 | annelie.adetoft@scorett.se

Eva-Lena Svensson
Chef kunderbjudande, Scorett
eva-lena.svensson@scorett.se

Följ oss på: scorett.seInstagramFacebookYoutubeVimeo

Kontakter

Peter Blomquist

Peter Blomquist

Presskontakt VD 010-4980954
Eva-Lena Svensson

Eva-Lena Svensson

Presskontakt Chef kunderbjudande

Relaterat innehåll